Kuře Kung Pao

by - pátek, března 16, 2018

Tohle jídlo se nedá nazvat rychlým, ale to nic nemění na tom, že je skvělé. Už mě unavovaly věčné pokusy o kung pao, protože vždycky vznikla taková ta česká "čína", která s tou pravou nemá nic společného. Nedávno jsem to ale vychytala a uvařila čínu, která chutná jako ta, kterou si v čínské restauraci tak ráda dávám. Bylo to pro mě velké vítězství, protože čínskou kuchyni miluju. Ráda bych se s vámi podělila o recept. Inspirovala jsem se u Nuselské kuchty a samozřejmě si jej poupravila podle sebe. Nebudu to dál protahovat, protože už se určitě nemůžete dočkat. Jdeme na to!



Cena: cca 150 Kč



Ingredience: (2 porce)

Omáčka:

2 lžíce tmavé sojové omáčky (dá se koupit u Vietnamců, kde se prodává i textil nebo ve večerce)
4 lžíce vody
1 lžíce bílého vína 1-2 lžíce cukru
1 lžička soli
1 lžíce bramborového škrobu


Maso:

500 g kuřecích prsou nakrájených na malé kousky
1 lžíce bílého vína
1 lžička bramborového škrobu
špetka soli


Další:
Špetka pepře

Bambusové výhonky v plechovce (Lidl, večerka, Vietnamci)6 jarních cibulek, nakrájených na cca 1cm kousky, rozdělené na bílou a zelenou část
1-2 lžíce nadrobno nasekaného česneku
1-2 lžíce nadrobno nasekaného zázvoru
Hrst nepražených nesolených arašídů
olej


Postup:

Na woku si rozehřejeme olej (cca jednu lžíci) a vložíme arašídy. Opékáme dozlatova a poté vyndáme na papírový ubrousek.


Smícháme ingredience na omáčku. Tip – uděláme rovnou dvě dávky.

Připravíme si všechno ostatní – nakrájíme cibulku, zázvor, česnek, otevřeme plechovku s bambusem.

Nyní si nakrájíme maso na malé kousky, přidáme škrob a víno a rukama pěkně promícháme.

Rozehřejeme pánev, přidáme trochu oleje a vložíme maso. Opékáme jej, aby bylo hotové, nemusí být dozlatova opečené.

Poté maso vyndáme na talíř. Začneme opékat bambusové výhonky se špetkou pepře. Jakmile jsou dozlatova opečené a měkké, přidáme zázvor a česnek a bílou část jarní cibulky. Opečeme. 

Do pánve vrátíme maso a přidáme zelenou část jarní cibulky. Celou směs pořádně promícháme a proházíme. V misce promícháme omáčku, protože škrob je usazený na dně. Zalijeme směs. 

Omáčka rychle zhoustne. Ochutnáme a kdyžtak přidáme cukr nebo sůl, podle chuti.

Nakonec přidáme opražené arašídy, naposledy promícháme a ihned podáváme s jasmínovou rýží. 





You May Also Like

0 komentářů